Pluto (sznaucer olbrzymi) pies z bajki... |
MałGośka
Adminka
|
Pluto tak cudny - a jakoś tłumy nie "walą" po niego drzwiami i oknami... Czemu? Bo zaniedbany? Przecież to psiak dla ludzi z wyobraźnią - takich którzy potrafią go zobaczyć oczami duszy w pełnej krasie, i dla których ważniejszy jest jego charakter...
Siedzi więc nasz bajkowy pies samotnie i smutno na swej budzie. Nie podrywa się już nawet na widok kolejnego odwiedzającego... |
||||||||||||||
|
MałGośka
Adminka
|
Prima aprilis miał dla nas przygotowaną niespodziankę, i to wcale nie w postaci typowego niekoniecznie miłego żartu Niespodzianka była nad wyraz radosna
Dzięki działaniom dogomaniaczki weszki Pluto wpadł w serca rodziny p. Henryki z drugiego końca Polski - bo aż z Biecza koło Gorlic. Domek zapowiadał się wspaniały - sprawę adopcji łobuzowatego psiaka dokładnie przemyślał i mimo snucia przeze mnie i weszkę różnych czarnych scenariuszy - wciąż bardzo psa chciał Problemem stał się transport. Odległość dzieliła nas potężna, mimo chęci podzielenia trasy na odcinki - z dnia na dzień plutkowe szczęście domowe się oddalało Widać jednak Plutuś przyciąga do siebie różnorakie cuda - bo nasz apel o pomoc w transporcie dojrzała Aneta z Mysłowic, która sama parę tygodni wcześniej adopcję kudłacza rozważała. Skoro rozsądek wziął górę nad emocjami i nie mogła dać Plutkowi domu... postanowiła zaofiarować mu dowóz do czekających tak bardzo na niego ludzi Łącznie Aneta pokonała ponad 800 km, wyprawa zajęła jej cały dzień. Co jakiś czas dzwoniła do mnie z trasy zdając relację z kolejnych etapów i wciąż zachwycając się swym podopiecznym Ponoć chłopak w podróży był wręcz idealny, grzeczny, i tak słodki, że wręcz zacytuję Anetkę: "Pluto to anioł!" W Bieczu na podróżnych czekała nie tylko zdenerwowana rodzinka, ale i tłumek sąsiadów Powitanie było więc królewskie - ze świtą P. Henryka rzuciła się całować i tulić swego nowego towarzysza, a jej mąż pokazał Plutkowi jego dom i okolice, tłumacząc cierpliwie i opowiadając co i jak Do radosnych przytulań dołączyły się też dwie córy w wieku gimnazjalnym, a jedynym niezbyt uradowanym osobnikiem był kot ostentacyjnie przechadzający się przed zszokowanym psim nosem Po pierwszej dobie nowego życia otrzymałam liścik
Następnego dnia cudny sms-ik
I dziś kolejny liścik
A to fotki Anety - z podróży i pierwszych wspólnych chwil w domu, z własnymi ludźmi "Uśmiechnięty Pluto w podróży" "Spacerek w czasie długiej podróży" "Łapy, łapy, cztery łapy, a na łapach pies kudłaty" "Jaki jestem znowu szczęśliwy" "Ja i moja nowa pani" "Jesteśmy szczęśliwi na pierwszym spacerku wokół domu" "Jak pięknie rosną kwiatki w moim ogródku" "Oglądałem moje mieszkanko" |
||||||||||||||||||
|
Amie
Adminka
|
No nie no Plutek, nie bądź taki, daj się ostrzyc Ty wiesz ile psich kobietek będzie się wtedy za Tobą oglądało? Pozwól, że Ci pokażę Twoją [link widoczny dla zalogowanych] - widzisz jak wypiękniała?
Także chowaj ząbki i bądź dzielny! I czekamy na więcej zdjęć uśmiechniętego pycholka i szaleństw, bo z tego co czytam to Plutek chce chyba się wycieszyć za wszystkie czasy |
||||||||||||||
|
MadziA
Zwierzofan
|
cudownie
Dla takich chwil warto żyć |
||||||||||||||
|
geba
Zwierzomistrz
|
Super PLUTOO starsznei sie ciesze ze juz masz swoich ludkow swoj dom z naciskiem na slowo SWÓJ
|
||||||||||||||
|
Henryka
|
Chciałabym serdecznie podzekować Pani Anecie z Mysłowic i jej mężowi za dowiezienie nam Plutka który jest wspaniałym psem.
Henryka |
||||||||||||||
|
Amie
Adminka
|
Witamy na forum I niecierpliwie czekamy na wieści z Plutkowego życia
|
||||||||||||||
|
Henryka
|
Plutek jest wspaniały. Musimy tylko jeszcze pracować nad relacjami z kotem , ale na razie staramy się aby nie wchodzili sobie w drogę ale myślę że z biegiem czasu się przynajmniej zaakceptują. . Plutuś zaprasza do zabawy podskakując i otwierając szeroko śliczny pyszczek. Co dzień odkrywamy wpólnie coś nowego i zaskakującego w jego zachowaniu. Dzisiaj np. powiedziałam mu że sobie posiedzimy , to on pierwszy był na fotelu. Bardzo lubi bawić się piłką. Teraz jest z mężem na podwórku i muszę już iść z nim się pobawić.
|
||||||||||||||
|
AnJa
Zwierzofan
|
Henryko , witam serdecznie
Miło, że dołączyłaś do rodziny wieluńskich zwierzomaniaków Czekam na kolejne wieści z życia Pluto |
||||||||||||||
|
jnk
Zwierzoświr
|
Wow! Plutowy Człowiek na forum! Jak szybko, jak miło!
|
||||||||||||||
|
MałGośka
Adminka
|
Ach, Henryko - bardzo się cieszę z Twej, tu na forum, obecności
Pisz, pisz! Wszyscy tu jesteśmy żądni wiedzy jak Wam idzie udamawianie wieluńskiego dzikusa Zastanawiam się też czy aby Plutek za bardzo Wam na głowy nie wejdzie |
||||||||||||||
|
Mantis
Adminka
|
Jaki Plutuś uśmiechnięty
Witaj Henryko w rodzinie i pisz jak najczęściej jak się miewa "nasze" cudo kudłate |
||||||||||||||
|
Tomasz
Zwierzoamator
|
no no to Plutuś ma charakterek bo nasz Pako to duza przytulanka ale najważniejsze że wszyscy jesteście szczęśliwi
|
||||||||||||||
|
Justyna
Zwierzofan
|
Ogromne wyrazy uznania dla dogomaniaczki weszki i oczywiście wspaniałej Anety i jej męża ! Henryko witaj , czekamy na częste i długie relacje (i fotorelacje oczywiście) z życia szczęśliwego Pluta! [/i]
P.s. Czy Pluto załapał się już na "firmową" adresówkę? Jeżeli nie, to Henryko baaaardzo proszę kupcie niezwłocznie swojemu pupilowi jakąkolwiek adresówkę, to naprawdę tania a jednocześnie ogromnie przydatna rzecz. |
||||||||||||||
|
Pluto (sznaucer olbrzymi) pies z bajki... |
|
||
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo