O Bubu, który nie lubi samotności |
MałGośka
Adminka
|
************************************************************ BUBU O mamo! Jaki to żywioł, jakie psie ciałko szczęśliwe, wiecznie ruchliwe Bubu błąkał się dość daleko od Wielunia, dobrzy ludzie zapewnili mu dach nad głową aż do momentu gdy w połowie lutego mogliśmy po niego przyjechać. Niech nikogo czasami nie zmyli poważna psia mina - Bubu to smarkacz jeszcze, ma pewnie niewiele więcej niż rok życia za sobą. Wygląda na to, że kiedyś był "czyjś", bo gdy odpowiednio się go zmotywuje, a akurat nic łobuziaka nie rozprasza, to pięknie siada (choć nie zawsze przodem do proszącego ), podaje łapkę. Na smyczy też potrafi spacerować - problem w tym, że spacerki w schronisku są nieczęste, więc jak to psi młodzieniec - gdy już opuści schroniskowe mury chce szaleć, skakać, biegać Ważne jednak by był przy tym człowiek, któremu można wspiąć się... na rączki , skraść buziaka, czy po prostu chwilkę postać delektując się dotykiem ludzkiej ręki na kudłatym futerku... Wystarczy przyjrzeć się fotkom, by docenić nie tylko jego urodę, ale właśnie pogodne usposobienie - na praktycznie każdym ujęciu ma inną minę, robi ciągle coś innego, głównie jednak wymyślając psie żarty i wygłupy Nie dałam więc rady ograniczyć liczby zdjęć do kilku, przecież każde jest niesamowite Chyba specjalnie dla podkreślenia jego wyjątkowości zamiast kędzierzawej kity Bubulec jest posiadaczem krótkiego ogonka - co jednak w niczym mu nie przeszkadza, przecież śmieje się całym sobą! Piękny pies z tego naszego Bubu, prawda? Do tego widać, że pojętny, więc w odpowiednich dłoniach może stać się psim ideałem. I choć on tak wspaniały - nie ma takich oczekiwań wobec ludzi... Widać, że potrzebuje po prostu kogoś kto z nim będzie, kto pokocha, kto przytuli i wypędzi psie smutki, kto pobawi się i poszaleje czasami wraz z rudym tajfunem... Znacie kogoś takiego? Pomożecie znaleźć rudemu porzuconemu psu zagubione życie?... |
|||||||||||||||||
Ostatnio zmieniony przez MałGośka dnia Sob 22:43, 14 Kwi 2007, w całości zmieniany 2 razy |
MałGośka
Adminka
|
Sobota była pierwszym dniem nowego życia nie tylko dla naszego Denisa, ale i Bubulca
Jakoś widać los tego dnia postanowił obdzielić szczęściem wieluńskich przystojniaków płci zdecydowanie męskiej Mariusz - choć mieszka pod Wieluniem - wypatrzył naszego psiaka na stronce schroniskowej Niedawno stracił psicę, a podwórko bez psiego przyjaciela i stróża, opuszczona buda powoduje również pustkę w sercu... Jadąc do nas miał więc konkretny cel. Cel dość kędzierzawy i rudy Choć minęły zaledwie trzy dni Bubu stał się "królem" podwórka, piorunem zaakceptował nowe warunki, własny dom, swoją prywatną budę i kojec, a także... nową koleżankę "Sarenkowata" Mida ma ok. 6 lat i choć różnica wzrostu i wieku jest spora - Bubu Midy nie opuszcza ani na krok. Zauroczenie totalne Bubu stał się więc wreszcie psem z własnym życiem które mu się baaardzo podoba. Kocha swych ludzi i okazuje im to jak tylko może, własnego terenu już stara się pilnować. Wygląda na to, że psie sny też się spełniają... A teraz najlepsze... Mariusz już się tu, na naszym zwierzu, zarejestrował - więc powinien wkrótce sam co nieco o nowym psim przyjacielu swej rodzinki coś więcej napisać. I są szanse na... fotki! |
||||||||||||||
|
ML
Zwierzofan
|
Jejciu.. Bubulec ma luda swojego I podwórko i narzeczoną
Brawo, brawo.. jak ja lubię takie soboty A Bubu chyba przed Denisem się wyprowadził, bo jakoś go nie było widać na wybiegu? Tak czy inaczej nowego Bubulcowego Ludzika Mariusza prosimy o relację z pierwszej ręki |
||||||||||||||
|
Szantina
Zwierzoświr
|
To ja nieśmiało poproszę o więcej takich Szczęśliwych Sobót
No i czekamy na relację słowno - fotograficzną o nowym,lepszym rozdziale życia Bubulca |
||||||||||||||
|
Anna
Moderator
|
Niech Ci się dobrze żyje Bubu. Trzymaj się swojego miejsca
|
||||||||||||||
|
Aska
Zwierzozwierz
|
|
||||||||||||||
|
Edyta
Zwierzomistrz
|
No to Bubu dostał na Zajączka najlepszy pod slońcem prezent:WŁASNYCH LUDKÓW.
|
||||||||||||||
|
geba
Zwierzomistrz
|
Najlepsze co moze czekac Wieluniak
|
||||||||||||||
|
Bubu |
Misiowaty
Zwierzozwierz
|
brawo, trzymaj się BUBU czekamy na relacje merdanko - Misiek pozdrawiam - Misiowaty |
||||||||||||||
|
AnJa
Zwierzofan
|
Pięknie Bubu - niech Ci się szczęści w nowym życiu
|
||||||||||||||
|
wiata
Zwierzofan
|
Mariuszzzzzzzzzz, hop, hop. Jesteś gdzieś w pobliżu. Odezwij się i napisz co u Bubulca, bo umieramy ze zniecierpliwienia, a chyba nie chcesz być przyczyną niewyjaśnionego zgonu (taki mały szntażyk)
|
||||||||||||||
|
BUBU |
MARIUSZ
|
NO to jestem.Sory że niepisałem ale miałem małe kłopoty z dostaniem się na forum.Ponieważ wpisałem błędny adres,a co dopiero sie zapoznaje z wszystkim na stronie .Odezwe się w najblizszym czasie.Czekajcie z niecierpliwością a bubulec czuje się świetnie .Niedługo sesja zdjęciowa wy ocenicie.Z pozdrowieniami mariusz.
|
||||||||||||||
|
MARIUSZ
|
Dobranoc wszystkim.
|
||||||||||||||
|
Anna
Moderator
|
Świetnie, że się pojawiłeś Witam Teraz już wieści o Bubu będą na bieżąco. Extra !
|
||||||||||||||
|
O Bubu, który nie lubi samotności |
|
||
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo