Bokserek Radek-nie widzi ludzi, ale kocha ich straszliwie... |
MałGośka
Adminka
|
Raduś ma niesamowity apetyt, energią mógłby obdzielić całe stado innych psów
By wejść do jego kojca trzeba zastosować multum sztuczek - bo Radzio zaraz całym ciałem wpycha się wchodzącemu w ramiona w poszukiwaniu... jedzenia... To jest dla niego najważniejsza rzecz pod słońcem - jakby długo był tego pozbawiony Nadal chudziutki, a dodając do tego nienajmłodsze, pełne blizn i uszkodzeń ciałko - otrzymamy obraz rozdzierający serce i duszę... Nie byłam w stanie zrobić mu zdjęcia - tak szybko się poruszał Piękny portrecik powstał dopiero gdy Łukasz, nasz pracownik, wziął "kruszynkę" w objęcia, a błysk flesza na chwilę Dziadka zastanowił Radek zachowuje się tak jakby nie zauważał braku jednego ze swych zmysłów, chce po prostu wreszcie żyć... Ale w kojcu? Co to za życie? |
||||||||||||||
|
MałGośka
Adminka
|
Ponieważ nasz staruszek zupełnie nie przybierał na wadze - przebadałyśmy go dokładniej. Wyniki wyszły fatalne Uszkodzenie wątroby, częściowa martwica trzustki - to tylko część problemów z jakimi zmagał się radusiowy organizm...
W tym samym mnie więcej czasie - na początku maja - Radka wypatrzyła na [link widoczny dla zalogowanych] pani Ewa. I rozpoczął się czas "gorącej linii telefonicznej" Pani Ewa nie miała wątpliwości, że Raduś to stworzenie, któremu chce oddać swoje serce - musialiśmy jednak trchę odczekać, by upewnić się jaki jest stan psiaka, no i go choć troszkę podleczyć. Efekt jest taki, że Radek troszkę przybrał na wadze - choć nadal z niego straszny szkieletorek Apetyt dopisuje mu cały czas, nigdy przy jedzeniu nie marudzi, więc przejściem na specjalną dietę wcale się nie przejął I nastał wreszcie ten wspaniały dzień Wczoraj rano pani Ewa, która dotarła do nas ze "wsparciem" w osobach dogomaniaczki Zu oraz Joli (obie dziewczyny zgłosiły momentalnie swą gotowość do pomocy po moim apelu) przytuliła wreszcie swe bokserowe szczęście Zresztą - skorzystam z relacji z dogo Czytajcie sami
Wreszcie odezwała się sama pani Ewa :
Potem swą relację dołączyła Zu
A potem Zu dołożyła jeszcze cuuuudne fotki
Trudno w to wszystko uwierzyć, prawda?... |
||||||||||||||||||||||
Ostatnio zmieniony przez MałGośka dnia Śro 22:32, 24 Maj 2006, w całości zmieniany 1 raz |
Kasinda
Zwierzofan
|
cudownie!!
|
||||||||||||||
|
Mantis
Adminka
|
Wiem że Radzio ma domek o jakim psie biedulki mogą marzyć, więc czemu kiedy tylko o nim pomyślę mam jeziorki w oczach?
Bo jesienny piesek, z problemami zdrowotnymi, niedowidzący, który wydawał się nie mieć szansy na dom, ten dom ma... i Pańcię o wielkim sercu dlatego jestem spokojna o jego los, martwić się mogę jedynie o zdrówko. I to mnie tak wzrusza, że idę sobie, pochlipać w poduszkę. Pańciu Radzia, witamy w wieluńskiej rodzince |
||||||||||||||
|
Anna
Moderator
|
nie było mnie kilka dni a tu adopcje szaleją, że hej, ale ta mnie zatkała. Wielkie Podziękowania dla nowej właścicielki Radka
|
||||||||||||||
|
MałGośka
Adminka
|
Pewnie jesteście ciekawi co nasz Raduś porabia? I - przede wszystki - jak p. Ewa sobie z chłopakiem radzi?
Oto dzisiejsze relacje ze źródła
A to obserwacje wieczorne...
Odbyła się też próba pozostawienia Radka samego na 15 min. Wygląda na to, że chłopak jest grzeczny, ale niestety zestresowany. Po powrocie swojej pańci przykleił się do niej i nie opuszczał ani na chwilę |
||||||||||||||||||
|
Szantina
Zwierzoświr
|
No to ja poproszę o większą dawkę takich wieści na ''dzień dobry''
P.Ewo - |
||||||||||||||
|
Anna
Moderator
|
Fantastyczne wieści. Mam nadzieję, że współpraca psio-ludzka będzie się dalej tak świetnie układać. Na prawdę nie wierzyłam, że Radek się komuś spodoba, więc każde wieści chłone niesamowicie.
|
||||||||||||||
|
MadziA
Zwierzofan
|
super
|
||||||||||||||
|
apla
Zwierzofan
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chwile mnie nie było, a tu takie wieści |
||||||||||||||
|
Edyta
Zwierzomistrz
|
Jak to dobrze,że są jeszcze ludzie,w których bije wrażliwe serce.
Z sikankiem co 2 godziny,to nic nowego.Prawie wszystkie schroniskowce nie od razu wiedza,ze siku i kupcie robi sie tylko w okreslonych miejscach.Szybko się jednak uczą.Gorzej z zostawaniem,chyba,ze ma się psie towarzystwo..Będzie dobrze! |
||||||||||||||
|
jnk
Zwierzoświr
|
Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra!
|
||||||||||||||
|
Radek |
Misiowaty
Zwierzozwierz
|
super , naprawdę super tak trochę się rozklejałem czytając początek topiku Radka - ostatnio lawina bardzo kiepskich wieści - ale zakończenie aż miło. Oby kawaler, chociaż senior w dobrej kondycji funkcjonował u swoich Ludków, bo po Misiulku wiem dobrze że przy kiepskim stanie trzustki i wątroby potrzeba po prostu durzo cierpliwości. Powodzenia Radkowi i Jego Rodzince merdanko od Misia pozdrawiam Misiowaty |
||||||||||||||
|
asia_strozyk
|
Znowu jako wirtualna opiekunka wykazuje sie refleksem szachisty, jesli chodzi o okazanie radosci z powodu adopcji "mojego" psiaka:) Tak strasznie sie ciesze, ze Radzio znalazl nowy domek!!
Gosia moze jednak opiszesz przypadek "agresorka" Filipka, co??Pamietasz i o Tito i o Radziu myslalysmy, jako o pieskach niemalze bez szans do adopcji, a tu prosze...!Ani Radziem ani Tito nie nacieszylam sie za dlugo, za co jestem losowi i dobrym ludziom ogromnie wdzieczna Oficjalnie zwracam sie tez z prosba o kolejnego ogonka, by zapelnic puste miejsce po Radziu!! Calusy dla "realnej" opiekunki Radzia |
||||||||||||||
|
Bokserek Radek-nie widzi ludzi, ale kocha ich straszliwie... |
|
||
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo