![]() |
![]() | ![]() |
![]() |

![]() | ![]() |
Anna
Moderator
![]()
![]() |
![]() |
Ja ją wczoraj obmacałam i nie czuję żeber drogie panie. Pomijam, że ostatnio mi urządza od czasu do czasu głodówki jakieś - o kocie żarcie to by jadła, sama je kradnie czasem...
I nie dostaje karmy light tylko normalną i rapki wędzone i uszy wędzone ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Aska
Zwierzozwierz
![]()
![]() |
![]() |
W sam raz szczuplutka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
MałGośka
Adminka
![]()
![]() |
![]() |
"Obie panny cudne, mniam mniam" - hę?
![]()
Oczywiście, że żałuję ![]() ![]() |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Anna
Moderator
![]()
![]() |
![]() |
Gabi waży 29 kilo - skontrolowane na wadze u weta
![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Anna
Moderator
![]()
![]() |
![]() |
Się wpada do kałuży z ogonem rozwianym wiatrem
![]() i nie zważając na mokre stopy, się wyławia z zabłoconej wody moczące się liście, najpierw jeden, potem drugi... ![]() i jest się zadowolonym psem ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Edyta
Zwierzomistrz
![]()
![]() |
![]() |
Anno,a czy dalej chodzicie z Gabi na szkolenie,czy też Gabulec otrzymał juz jakieś świadectwo?
|
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Anna
Moderator
![]()
![]() |
![]() |
Szkolenia zakończyły się we wrześniu, a świadectw nie ma bo myśmy żadnych egzaminów nie zdawały, zresztą umiejętności na to nie pozwalają
![]() Ale to co Gabi umie jest w miarę satysfakcjonujące. Raczej przychodzi na wołanie - choć czasem na kilkkarotne i nadal trop jest ważniejszy niż, ale da się odwołać od innych psów. Siada i czasem waruje i to na czym mi zależało, chodzi na krótkiej smyczy nie ciągnąc mnie ![]() Także bez papierkó ale zadwolone jesteśmy ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
AnJa
Zwierzofan
![]()
![]() |
![]() |
Ze zdjęć widać, że Pies jest szczęśliwy, a z następnego postu, że Opiekun także :-)
|
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
jnk
Zwierzoświr
![]()
![]() |
![]() |
Przepraszam bardzo, że pytam, ale czy Gabi nie przeszkadza, że jej wiatr wieje prosto hmmm... w dupkę? Bo moje psy tego raczej nie lubiły i nie lubią i się ustawiały jakkolwiek, byle nie pupą pod wiatr, albo przynajmniej ogon opuszczały, zamiast go tak nieprzystojnie zadzierać ![]() |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Anna
Moderator
![]()
![]() |
![]() |
Moje dobermany nie lubiły wiatru bardzo, Misiowi byłó w sumie raczej wszystko jedno choć nie był zachwycony. Gabek nic sobie z tego nie robi - jest dużo ciekawszych rzeczy na spacerze niż martwienie się o wiatr. A wiatr robi wicherki w futerku, podnosi pojedyncze kłaczki, rozcapierza ogon, albo przeczesuje portki. Pies wygląda wtedy super.
![]() A dziś wykazałam się kompletnym brakiem wyczucia dla realizacji psich potrzeb - absolutnie nie chciałam zrozumieć dlaczego ważniejsze jest polowanie na jakieś polne gryzonie i kopanie dziur niż przywołanie przez właściciela. Wystarczy jeden ciekawy zapaszek i pies głuchnie jak pień ![]() I polowało się na liście pływające w kałuży oczywiście ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
MałGośka
Adminka
![]()
![]() |
![]() |
Och raaany.
MOJA cudna Gabi! ![]() I wcale nie wierzę Ci Anna (nic-a-nic) w jej głuchotę. Może po prostu wołałaś pod wiatr właśnie? ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Anna
Moderator
![]()
![]() |
![]() |
Dziś doszło do realistycznego spotkania Małgosi od Mili i naszego. Najpierw Gabi pokazała jak umie biegać, bo zakochał się w niej pies Niani Idy (córki Małgosi) i Pana Dziadka. Pies jest super i jeszcze kiedyś trzeba go będzie koniecznie światu pokazać. W każdym razie kundle szalały jak dzikie, aż Gabi miała dość amorów i piszczała jak popsute drzwi
![]() Swoją drogą od początku coś jest z nią nie tak, bo psy nieziemsko na nią lecą... A potem poszłyśmy na herbatkę i muszę - u w a g a - pochwalić mojego Gabeczka, bo całkiem kulturalnie bawił się z małą Idą. Gbi pozwoliła się tulić, prowadzać, dziewczyny razem bawiły się piszczącą żabą i leżały na podłodze, co oczywiście skończyło się wylizaniem Idusi do czysta ![]() Pewnie zacieśnieniu więzi pomogło nakarmienie Gabeczka - Ida skarmiała w nią posiadane psie żarełko hihi. No oczywiście Gabek nie byłby sobą, gdyby nie ukradł kości, nie zajrzał na szafki i pod szafki w kuchni i nie wtykał nosa do kosza na śmieci ![]() Ech, żeby tak do Mili dotarło, że to super ludzie dla psa ... ![]() Kumpelki ![]() ![]() poleżymy, poliżemy ![]() ![]() bardzo dobra komitywa ![]() ![]() Ale jak tylko wstałam to sunia przylepiła się do mnie pilnując żebym jej nie zostawiła ![]() ![]() ![]() Super, że mogłyśmy się razem spotkać , mam nadzieję, że jeszcze kiedyś pójdziemy na wspólny spacer każda ze swoim psiakiem... |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Edyta
Zwierzomistrz
![]()
![]() |
![]() |
No wiesz Anno...Jak możesz tak nie doceniac Gabi ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
geba
Zwierzomistrz
![]()
![]() |
![]() |
NIe wiem sa suczki ktore maja jakis intensywny zapach (przypominajacy zapach cieczkowy) na osiedlu mamy taka ruda lisiczke jest po sterylce juz lata a moj glus jak ja widzi to dostaje amoku i adoruje panne do bolu
|
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | Gabi - dorosłe dziecko?... | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo