|
 | Bruder - teraz Ares - olbrzym pokochany :))) |  |
MałGośka
Adminka

Przeczytał: 0 tematów
|
|
|
 |
Wysłany: Nie 22:10, 20 Sie 2006 |
|
 |
|
 |
 |
BRUDER
Psisko jest dość młode, może 2-letnie. Choć na pierwszy rzut oka wygląda jak owczarek niemiecki - jest dużo większy, łapska ma potężne, dodatkowo ślini się tak jak dog niemiecki
Błąkał się dość długo po lesie w okolicach podwieluńskiej wioski, wreszcie przygarnęli go dobrzy ludzie i otoczyli opieką. Jednak nie mogli zapewnić mu domu na stałe i Bruderek po trzech dniach, w piątek, trafił do nas.
Po tych pierwszych dniach u nas wydaje się być olbrzymią ciapą - pozwala się obszczekiwać małym zadziorom, daje wykonywać wokół siebie różne zabiegi, cierpliwie znosi kaganiec (choć nie ma nic przeciwko ukradkowemu pozbyciu się tego paskudztwa z nosa ). Na smyczy chodzi dość ładnie - ale stara się być jak najbliżej człowieka, a najlepiej iść między ludzkimi nogami więc może nigdy nie miał możliwości się tego nauczyć. Zresztą stale się do nóg przytula...
Przy sesji foto, która odbyła się zaraz po jego dotarciu do Wielunia - starał się być w ciągłym ruchu, złośliwiec jeden Stąd brak dobrego ujęcia.
Poza tym - jest cudny... Choć po przytuleniu pozostawił na mnie dwie gustowne strużki lepkiej śliny, stan zapchlenia był potężny, a szramy na ciałku oraz jego wychudzenie świadczą o złych przejściach - zajął w moim sercu sporo miejsca... A w Twoim?

|
Ostatnio zmieniony przez MałGośka dnia Sob 22:21, 02 Wrz 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
 |
|
 |
 | |  |
 |
 | |  |
ula
|
|
|
 |
Wysłany: Pon 10:37, 04 Wrz 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Witajcie!
Po takich namowach nie mogłam się nie odezwać.
Jeżeli chodzi o Aresa to jest poprostu cudny,dokładnie taki jak sobie wymarzyliśmy.Zadomowił się dość szybko.Na początku nie chciał
jeść,ale teraz wcina wszystko co dostanie.Najlepiej dogaduje się z Bezią(to mała suczka,mniej więcej w wieku Aresa).Jak oni razem szaleją...Dziękuję za tak duże zainteresowanie Aresem.Chętnie przesłałabym parę zdjęć,ale nie bardzo wiem jak to zrobić?Może ktoś mi podpowie?
|
|
ula
|
|
|
 |
Wysłany: Pon 11:15, 04 Wrz 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Już wysyłam fotki!
|
|
ula
|
|
|
 |
Wysłany: Pon 14:23, 04 Wrz 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Poszły,ale wróciły.W jakim rozmiarze najlepiej wysyłać zdjęcia?Bo może były za duże i za dużo.
|
|